Over mij

Ik ben Romy Migo, 19 jaar oud en woon in Utrecht. Momenteel werk ik bij Wij zijn MIND in Amersfoort.

Toen ik op mijn 15de een burn-out kreeg ben ik anders naar het leven gaan kijken. Ik dacht: ” psychische stoornissen”? Dat is toch alleen maar bij ouderen? Ik vroeg mij af waarom ik op mijn 15de al een burn-out had. Ik snapte er helemaal niks van. Ik had een haat-liefde verhouding met de wereld. Ik wist niet wat de toekomst zou gaan brengen. Ik vond het allemaal maar eng. Ik wilde het ook niet weten.

Een paar jaar later kreeg ik een depressie. Een vervelende tijd voor mijzelf en zeker ook voor mijn ouders. Niemand van mijn omgeving had het in de gaten. Zij zagen mij altijd als een warm, vrolijk en enthousiast persoon. Totdat ik openheid gaf dat ik helemaal niet zo vrolijk was en dat het helemaal niet goed met mij ging.
Ik ging in behandeling maar deze behandeling was helaas niet de juiste voor mij. Het ging zelfs slechter, mijn ouders wisten het ook niet meer. Ik kwam in een isolement, wilde niets meer.
Ik wist niet meer hoe ik mijn dagen moest indelen. Ik besloot om de stap te zetten om mij op te laten nemen. 10 weken opname intern in een kliniek om aan mijzelf terug te vinden.

Het is een hele zware intensieve tijd geweest. Met mooie en leerzame momenten die ik niet had willen missen. Hoe raar het ook klinkt. Naast dat ik veel geleerd heb heb ik ook gezien en gevoeld dat ik er niet alleen voor sta. Na heel hard werken is het mij gelukt om de draad weer op te pakken. Ik weet nu beter wat ik wil in het leven.